10 Kasım 2011 Perşembe

Din(Kuran-ı Kerim)'de Çelişki



Ali İmran suresi 3.ayet
" Tevrat’ı ve İncil’i de indirmişti. "

_________vv_________


Ali İmran suresi 19. ayet

" Allah katında din İslam’dır. "

__________________________________________________________________________________


  3. ayet de Tevrat'ı da İncil'i de Tanrı'nın(Allah'ın) indirdiği bilgisi veriliyor. Burada çelişen anlam şu; 3. ayet de bu şekilde bir bilgi verilirken neden 19. ayet de "Allah katında din İslam'dır" ?

  Bu çelişkiden şu anlamları çıkarabiliriz.
  1. Tevrat ve İncil de başarılı olamayınca Kuran-ı Kerim' i mi indirildi?
  2. Ya da Araplara(O dönem itibariyle daha Tevrat ve İncil ile tanışmamış toplumlara) Tevrat ve İncil ile tanışmadan yeni bir kutsal kitap ve yeni bir din mi üretildi? Son din ve kutsal kitap olarak inandırılıp, öbür dinlere yönelmeleri mi yasaklandı?
  3. Eğer ki Allah'ın gücü her şeye yetiyor ise, neden tek bir DİN oluşturmadı? Böylece Haçlı Seferi v.b. din veya inanç yüzünden savaşlar çıkar mıydı?
  4. Sonuçta Allah iyiliği aşılar. Neden insanların inancı yüzünden birbirlerini öldürmelerini istesin ki!

Dip Not // Bu örnek deki gibi kutsal kitaplar da birçok çelişki, korkutma, krallık ve insan-i duyguları olan tanrı örnekleri çok tabi ki de, hepsine yer vermek zaman kaybından başka bir işe yaramaz. Bu örnek benim dikkatimi çekenler arasın da seçtiğim birisiydi. "Cımbızla laf alıp eleştirmek" gibi klişe lafların olmasını istemediğim için bu Dip Not’u ekledim. Yoksa kutsal kitapların ne âlem de olduğu orta da, parçayı bütün olarak değerlendirmek değil. Doğru olan, bütünü bir bütün olarak değerlendirmektir. //


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder