15 Aralık 2011 Perşembe

Çocuklar büyüyünce oyuncaklarını nasıl bir kenara atıyorlarsa, İnsanlar da öğrendikçe tanrılarını bir kenara atacaklar!


Gelecekle ilgili görüşüm budur. Ve yine kendi fikrim, bu böylede olacaktır.

  İnsanların geneli için düşünürsek, çocukluk dönemleri bitip oyuncaklardan bir haz duygusu almamaya başlayınca oyuncaklarını terk ederler. Çünkü daha ciddiler, daha bilgililer ve boşa zaman ayıracak durum da değiller artık, bunun için oyuncakları bir kenara atarlar. Yaşları büyüdükçe tecrübe ve bilgileri artar. Bu paralellik de sorumlulukları ve sorunları da artıp, çocukken farkında olmadıkları şeylerin, birer sorun, sorumluluk v.b. hayatın gerçekleri olduklarını anlarlar. Oyuncakları bırakmalarının sebebi budur.

28 Kasım 2011 Pazartesi

Tanrısızlık = Anlamsızlık mı?


  Tanrısız yaşamak, yani Tanrının olmadığını doğru kabul ederek yaşamak Teist insanların söyledikleri gibi gerçekten de anlamsız mı?




11 Kasım 2011 Cuma

Hadi Aklını Göster?


- Hep aynı soru :D 

  Genel de bu meşhur soruyu sordukları zaman her şeyi ispatlamış olduklarını sanırlar. Çünkü o kadar alakasız bir benzetmedir ki insanı şaşkına çeviriyor sorulduğu anda. Bu sorunun en iyi cevaplama yöntemi basit ve soyutu doğuran somutu bulmaktır.

  Akıl, insanların isim verdiği soyut bir olaydır. Elbette el ile tutulamaz. Göz ile görülemez. Soruyu soran Teist'ler Tanrı'yı tek başına bir olgu olarak görüyorlar ve Tanrı'yı akla benzeterek aklın da tek başına bir olgu olduğunu kast ediyorlar. Tek başına bir olgu değildir. Akıl, beynin ürettiği çeşitli özellikleri bulunan(Düşünme, bilme, davranış belirleme v.b.) kabiliyetlere sahip soyut bir olaydır.

10 Kasım 2011 Perşembe

Her Şeyi Bilen Ve Her Şeye Gücü Yeten Tanrı(Allah)'dır!


   
   Eğer Tanrı(Allah) her şeyi biliyorsa, her şeye gücü yetme özelliğini kullanarak yapacağı şeyler zaten önceden bellidir. Demek ki Tanrı(Allah) bu belirli eylemlerini değiştiremeyecektir ki bu da her şeyi yapabilme gücünün olmadığı anlamına gelir.

Karen Owens;
Her şeyi bilen,
Geleceği gören Tanrı
Gelecekteki fikrini değiştirmek için,
Her şeye gücü yetme özelliğini kullanabilecek mi?


Din(Kuran-ı Kerim)'de Çelişki



Ali İmran suresi 3.ayet
" Tevrat’ı ve İncil’i de indirmişti. "

_________vv_________


Ali İmran suresi 19. ayet

" Allah katında din İslam’dır. "