24 Mart 2012 Cumartesi

Din = Kardeşlik - Düşmanlık


  Bilinen ve çok sayıda üyesi olan kutsal kitaplar(Teist deyimi ile) ;
- Tevrat
- İncil
- Kuran

  Üçünü de sırayla düşünecek olursak,
Tevrat'ın bir gök tanrısı ve peygamberi var.
İncil'in bir gök tanrısı ve peygamberi var.
Kuran'ın bir gök tanrısı ve peygamberi var.


  Üçünde de kardeşlik(sevgi v.s.) ve düşmanlık(kin, cezalandırma v.s.) olduğu inkâr edilemez.

  İncil, Tevrat'ı kabul eder ve artık kendisinin de olduğunu söyler. Kuran, İncil ile Tevrat'ı kabul eder ve artık kendisinin de olduğunu söyler. Tevrat, işler yolunda gitmezse veya daha geniş kitlelere ulaşmak için, yeni bir kutsal kitap gönderileceğini söylemez. Çünkü kendinden çok emindir. Fakat aradan uzun zaman geçse de peşinden bir kutsal kitap daha gönderilir. Gelen kitap öncekini kabul eder, ancak önceki kitap yeni kitabı müjdelemez. Tekrar uzun zaman sonra yeni bir kutsal kitap gönderilir. Bu gelen kitap da öncekini kabul eder ve yine önceki kitap yeni kitabı müjdelemez.

  Üç kitapta da Tanrı'nın her şeye gücü yettiği söylenir. Ama yine de üç kitabı göndermeyi doğru bulur. Biraz kararsız veya çelişkili bir tavrı olduğu düşünülebilir. Aman dikkat! Aynı zaman da her şeyi bildiği de söylenir. O zaman beynimizi boşlukla rahatlatmak istiyorsak, "bir bildiği vardır" diye düşünebiliriz.

  Üç kitabın oluşturduğu dinler birbirini o kadar çok sever ve saygı duyar ki, birbirleriyle savaşmayı bir görev bilirler ve üyesi oldukları dini değil de, diğer dinleri eleştirirler. Ancak yinede üç kitabın oluşturduğu dinleri sevdiğini ve saygı duyduğunu duyarsınız. Sakın inanmayın bu söylenene, çünkü içlerin de bir yerde, o karanlık mağaraların da, bunun aksini söyleyen mağara adamları var. "Saygı duyarım, ama yaptıkları şu hareket(veya söz) çok yanlıştır. Tanrı'ya küfretmiş oluyorlar. Ama "saygı duyuyorum."" Sondaki "saygı duyuyorum"  sözü sadece maskesidir. Maskenin altında yatan asıl düşünce son cümlenin dışında kalan önceki sözlerdir.

  Kısacası dinde Kardeşlik mesajı da verilir, Düşmanlık mesajı da.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder