17 Eylül 2012 Pazartesi

İnsanın Salaklık Dönemi Vardır!


  Bu dönemde “Fanatizm” sınırları geniş bir şekilde hüküm sürer. Sürekli bir gruba, renge sahip olma ve o sahip olunanı savunma dürtüsü gelişir. “Sahip olunanın tatmin edilmesi” ihtiyacı duyulur. Bunun için tatmin edici pozitif olaylar takip edilir. Eleştiriler ise sert tepki ve inkârla karşılanır.

31 Temmuz 2012 Salı

Var Olmayan Bir Şey Düşünülemez


  Tanrı. Büyük Tanrı. Yüce Tanrı. Bilen Tanrı. Gören Tanrı. İşiten Tanrı. Bu ve benzeri özellikler yüklenir Tanrı karakterine. Bu özellikler “tek Tanrılı” dinlerde de, “Çok Tanrılı” veya Pagan dinlerinde de Tanrı karakterine yüklenmiştir.

  Tanrı. Melekler. İyi Melekler. Kötü Melekler. Görevlendirilmiş Melekler. Bunlarda “Tanrı köleleri” veya “yardımcıları” olarak özellik yüklenmiş karakterlerdir. Lakin bu özellikler “tek Tanrılı” dinlerde mevcut, “çok Tanrılı” dinlerde Melekler yerine Tanrılar olarak yer alır.

Fakat bu özelliklerin tümüne baktığımız zaman, bir gariplik görmüyor musunuz? 
Bu özellikler insan-i, yani “insana özgü” özellikler değil mi?

Nasıl olurda yüce bir yaratıcıya ait olabilir!

30 Haziran 2012 Cumartesi

Din ve Mutlak Doğruculuk


Gerçekten De Her Şeyi Biliyor Muydu?

  Din ve dinin bahsettiği Tanrı, tüm söylediklerinde doğrudur. Mutlak bir doğrudur. Sözlerinde değişiklik veya yanlış olmaz. Çünkü o her şeyi bilen ve gücü yetendir. Bir insanın bile kaderini yazandır. Nasıl yanlış yapabilir ki? Bir şeyi bir kere söylemesi yeterlidir. Zaten insan bile gerçekten bildiği bir şeyi yanlış söylemesi veya yapması çok düşük bir ihtimale bağlıdır. Kaldı ki Tanrı o düşük ihtimale bağlı bile sayılamaz.

24 Mart 2012 Cumartesi

Din = Kardeşlik - Düşmanlık


  Bilinen ve çok sayıda üyesi olan kutsal kitaplar(Teist deyimi ile) ;
- Tevrat
- İncil
- Kuran

  Üçünü de sırayla düşünecek olursak,
Tevrat'ın bir gök tanrısı ve peygamberi var.
İncil'in bir gök tanrısı ve peygamberi var.
Kuran'ın bir gök tanrısı ve peygamberi var.

31 Ocak 2012 Salı

Tanrı ve Din Senaryosun da ki Karakterleri Değiştirmek!

 
  Dünyayı sarmış ve etkilemediği alan kalmamış, Tanrı ve Din senaryosundaki karakterleri, değiştirirsek nasıl bir senaryo ortaya çıkar?

  Öncelikle Tanrı karakterini sıradan bir insana dönüştürelim. Bu karakterin adı "Kedito2" olsun. Daha sonra Kedito2'nin her şeye gücü yetip, her şeyi bildiği halde ona küçük yardımcı Tanrıcıklar yaratalım, yani Melekler. Bunları da "A, B, C, D" olarak adlandıralım. Birde peygamber ekleyelim. Onun da adı "Bulut" olsun. Geriye de sözde yarattığı insanlar ve tabiat kalıyor. Bunları da eklediğimiz zaman senaryo karakterleri hazır.